Hoe een boeking inbrengen?

Octopus Academy leren boekhouden15

Lessons

Beginner

Skill level

60min

Duration

De boekhouding is een onontbeerlijke informatiebron in verband met de toestand en het resultaat van een onderneming. Op basis hiervan kan een vergelijking gemaakt worden met soortgelijke organisaties en met de toestand in het verleden en de toekomst. Ook derden, zoals leveranciers, de overheid en kredietverleners, kunnen geïnteresseerd zijn in de boekhouding. Verder dient de boekhouding om allerlei verplichtingen te kunnen nakomen, zoals voor de btw-aangifte, intracommunautaire opgaven, jaarrekening en vennootschapsbelasting. 

Het voeren van een boekhouding met behulp van een boekhoudprogramma heeft veel voordelen in vergelijking met de manueel gevoerde boekhouding:

  • overzichtelijk. Je kan de verschillende te verrichten boekingen indelen zodat bestanden gegroepeerd worden met verrichtingen van dezelfde soort.
  • tijdsbesparend. Dankzij de automatisering van bv. boekingen en de snelheid en juistheid van de uitgevoerde tellingen door het boekhoudprogramma ga je heel wat tijd besparen. Door bovendien realtime samen te werken met jouw boekhouder spaar je heel wat telefoons en mails uit.
  • precies en vlug. De boekhoudkundige gegevens worden vlugger en preciezer tot boekhoudkundige staten verwerkt.
  • inzichtelijk. De verwerkte boekhoudkundige staten kunnen in één oogopslag inzicht geven voor het beheer en beleid van jouw bedrijf
  • conform. Deze staten voldoen aan alle wettelijke en fiscale verplichtingen. Zo ben jij altijd in regel met de Belgische wetgeving.
  • handig. Naast zuivere boekhouding bieden boekhoudpakketten vaak nog andere integraties, zo kan je koppelen met bv een CRM-pakket.

In Octopus geeft het menu Boekhouding toegang tot de verschillende boekhoudkundige acties.

Klaar om aan jouw eerste boeking te beginnen? Zorg dan dat de beheerinstellingen correct staan. Ben je daar niet vertrouwd mee contacteer dan jouw boekhouder om jou hierbij met raad bij te staan. Het is belangrijk dat de boekjaren, dagboeken en rekeningen correct ingesteld staan. 

Cursus Inhoud

Over Octopus

Octopus Accountancy Software is 100% Belgische software, 100% in de cloud, 100% value for money

Octopus boekhoudsoftware.
Ontdek de verschillende mogelijkheden die we bieden

Vraag een gratis demo aan van de Octopus Software om je de informatie uit de University cursussen te gaan oefenen.

Contact

icon-faq

Meest gestelde vragen

Op zoek naar meer informatie?

Hier zijn de meest gestelde vragen over Octopus.

FAQ

icon-support

Naar de Octopus website

Alle informatie over de features van de software en de kostprijs.

Contact

icon-faq

Meest gestelde vragen

Op zoek naar meer informatie?

Hier zijn de meest gestelde vragen over Octopus.

FAQ

icon-support

Naar de Octopus website

Alle informatie over de features van de software en de kostprijs.